Премиерът Бойко Борисов е поискал оставките на зам.-главния секретар на

...
 Премиерът Бойко Борисов е поискал оставките на зам.-главния секретар на
Коментари Харесай

Борисов поискал оставките в МВР и ГДБОП

 

Премиерът Бойко Борисов е изискал оставките на зам.-главния секретар на Министерство на вътрешните работи и на шефа на ГДБОП  - Георги Арабаджиев и Ивайло Споридонов. Това стана ясно от публично известие на Министерски съвет.

Борисов е провел среща с вътрешния министър Младен Маринов, който пък му е докладвал за взаимната акция на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи и спецпрокуратурата, при която бяха арестувани началникът на отдела „ Противодействие на наркотрафика и разпространяването на опиатите “ в ГДБОП, шеф на бранш в същата дирекция и още един чиновник от вътрешното ведомство.

„ Поздравявам Ви - Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, за тази интервенция, тъй като ние постоянно сме казвали, че би трябвало нашата къщурка да е чиста. Така че приемаш оставките, предлагаш ново управление и продължавате напред “, декларирал Борисов.

В рамките на срещата с МВР-шефа Борисов изискал оставките на Арабаджиев и на Спиридонов. Според министър-председателя трябвало да се работи безкомпромисно към всички.

По време на диалога Маринов докладвал, че при акцията са били арестувани трима чиновници на ГДБОП, които дават отговор за противопоставяне на опиатите.

„ В момента не престават процесуално следствените дейности “, означи още министърът. Маринов добавил, че е разпоредил на основния секретар на Министерство на вътрешните работи да направи разбор на работата на дирекцията, въз основата на който министърът да вземе осведомено решение.

По-рано денем на уеб страницата на ГДБОП бе обявено, че Ивайло Спиридонов е хвърлил оставка. След това стана ясно, че същото е направил и Арабаджиев, а оставките са признати от Министерство на вътрешните работи - шефа Младен Маринов, като двамата към този момент са освободени от длъжност
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР